Top Ad

Monday, November 24, 2014

Sup Belut





You all suka tak hirup sup panas-panas, pedas dan masam? Contoh macam tomyum, szechuan hot and sour soup, sup ekor dsb... ai memang suka sangat.. even kalau buat sup ayam atau daging pun ai suka perahkan limau kasturi/limau nipis untuk tambahkan rasa masam tu... barulah kick.

Kalau kena time takde selera, cubalah hirup sup masam... insya allah terus berselera dan kalau yang rasa nak demam, terus rasa berpeluh-peluh...

dan kali ni, pilihan sup masam ai ... jeng jeng.. sup belut... yummy sangat... biasanya, sup belut ni femes kat negeri Kelantan... first time ai makan pun masa kat Kelantan... tapi sekarang ada kawan ai introduce kan satu kedai ni kat area Padang Jawa.... seingat ai dah lebih dari 10 kali pergi makan sup ni sejak diperkenalkan beberapa bulan lepas.....

Sup ni pekat. masam, pedas, lemak semua ada..... kalau berminat boleh lah cari kedai ni.. tapi sorry tak dapat nak share nama kedai sebab tak ingat....

bismillahirrahmanirrahim.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Ad