Top Ad

Monday, March 12, 2012

Wedding of Lokman and wifey

Sama cantik sama padan
Sama lampai kedua mempelai
Jalinan kasih menjadi ikatan
Ikatan suci yang tak terlerai
....................Hasil Nukilan : Ms Dot

Tahniah buat Lokman and wifey
Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat
.
.
.
.
.
One and only picca....




Pengalaman yang tak mungkin boleh dilupakan sewaktu menuju ke rumah pengantin lelaki.....

Dengan rasa confidentnya.. me and K Gie zass ke rumah pengantin .... and boleh pulak kad yang telah di download tertinggal.... apalagi menggagau le cari.... terus call member yang kebetulan on the way kesana jugak.... Alhamdulillah kami terima sms peta dan alamat lokasi rumah pengantin....

Sejurus membelok ke Jalan Kunci Air... hati berbunga-bunga sebab dah nampak khemah kenduri.... terus cari parking dan jalan lenggang lengguk menuju ke rumah pengantin..... alamak nama pengantin yang tertera.... Zulkifli dan ???? ....

Kami teruskan perjalanan dengan keadaan perut yang menyanyi minta di isi...... kali ni kami lebih yakin .... sekali lagi parking dan jalan lenggang lenggok menuju ke lokasi...... nasib baik tergerak hati nak bertanya..... sebaik sahaja akak tu sebut nama pengantin... Farid dan ???? kami terus patah balik..... dah tak tahan nak gelak...... kami salah rumah lagi.......

Dan kali ni kami nekad untuk lebih serius mencari rumah...irama gendang perut kami semakin kuat dan berkat usaha bersungguh-sungguh kami untuk memenuhi jemputan kenduri.... akhirnya kami sampai juga di lokasi yang nak dituju......walaupun dah konfiden....kami tetap bertanya untuk kepastian... ternyata... pertanyaan itu tidak membantu....sebab brother tu pun tak tahu nama pengantin..... dia cuma tahu yang adik ipar pengantin kerja Syabas...langsung takde kena mengena.....X#%%^ 

Tak pernah dalam hayat sesat sampai macam ni.... moral of the story..... jangan sesekali tinggal kad jemputan...... nasib baik kat Kelang jer..kalau Ipoh? Terengganu? macamana? Sendiri nak ingat ler Der.....

Walaupun sesat.... penat lelah kami berbaloi-baloi dengan hidangan kenduri yang sangat-sangat menyelerakan..... siap tambah dua pinggan nasi okay.....

Menu istimewa dari rumah pengantin
Nasi Putih
Ayam Goreng
Pajeri Nenas (sangat sedap...and my favourite dish)
Daging masak hitam
Masak lemak Daun Cekur Manis + Keledek
Ulam-ulaman
Sambal belacan
+
Keropok sira cili...
hmmm jangan tak caya... hampir 3/4 balang kami pulun.....

akhir kata....

Sekalung tahniah buat pengantin
dan
terima kasih di atas undangan kepada keluarga pengantin.

4 comments:

  1. Replies
    1. IK, ok tak pantun tu.... ciptaan sendiri... sumbang sikit ler tapinya...

      Delete
  2. IK,

    Memang ada gaya imam muda...alim-alim kucing... meooow

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Ad